Ta pauser och betona ord vid tal kommunikationsinfo

Ta pauser och betona ord vid tal 

Att ta pauser och betona ord vid tal, kan vara en avgörande faktor till hur bra resultatet blir. Människor tycker om när personer lyssnar på det man säger. En person som tar en paus mellan sina meningar, ger utrymme för lyssnaren att uttrycka sig, om man exempelvis inte förstår samt ta in all information. Dessutom ger det tid att tänka, vilket kan vara väldigt användbart vid vissa tillfällen där man säger något som lyssnaren ska tänka på. 

Ta pauser och betona ord vid tal 

Röstläget vid kommunikation kan ändra betydelsen och vikten av det som blir sagt. Att betona vissa ord, är en del av röstläget som är bra att träna på. Många försäljare låter glada och har ett bra röstläge först. Men i slutet av meningen är det många som sänker det. Detta är vid många fall inte det bästa att göra, utan istället är det bättre att betona det eller de sisa orden, möjligtvis säga de lite saktare och därefter ta en kort paus. När en person inte har några pauser eller betonar ord, låter det ofta som att det är ett inläst manus, vilket oftast inte är uppskattat. 

Tal och presentationer kräver träning för att det ska bli så bra som möjligt. Utöver pauser och röstläge, spelar även kroppsspråk en viktig roll. Det är bra att filma eller spela in sig själv när man talar. Därefter går det att se om det är bra och vad som kan förbättras. Vi är ofta bra kritiker till oss själva när det kommer till detta. Anledningen är ofta eftersom det finns en risk att man skäms om man ser sig göra något som man inte är nöjd med. Detta leder ofta till att man kommer ihåg det nästa gång och gör en förbättring. 

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Lyssna är en viktig del av kommunikation.

Hur du kan styra samtal vid kommunikation.

Similar Posts