Sälja och marknadsföra produkter utan vinstmarginal kommunikationsinfo

Sälja och marknadsföra produkter utan vinstmarginal

Det kan vara bra att sälja och marknadsföra produkter utan vinstmarginal, eftersom det är ett sätt att locka kunder. Därefter är syftet att få kunden att köpa fler produkter eller tjänster för att gå med vinst. I vissa fall kan företag locka köpare genom att erbjuda en produkt som de till och med går med förlust på. 

Sälja och marknadsföra produkter utan vinstmarginal

Om ett företag säljer många olika produkter, exempelvis i en butik, kan det vara bra att vara känd för att ha något som är väldigt billigt. Detta kan innebära att försäljningspriset inte är högre än inköpspriset, dvs ingen vinstmarginal. Men att det är ett sätt att locka kunder till butiken. Genom att sedan placera andra produktersom många köper och har bra marginaler på dessa, i anslutning eller i passager som kunder passerar, går det att göra merförsäljning. Det finns exempelvis stora möbelbutiker som har billig mat eller annat tilltugg. Detta för att locka kunder till att både orka handla längre och en anledning till att gå just dit. 

Företag som säljer tjänster kan också använda sig av denna strategi. Det finns exempelvis flygbolag som erbjuder billiga flyg, men istället tjänar pengar på de extra tjänster som kunder köper. Dessutom går det att skapa en bättre service och erbjuda ett mervärde. Exempelvis genom att erbjuda en tilläggstjänst som inge ger företaget en vinst. Att skapa ett mervärde, kan vara helt avgörande för att få en kund att återkomma till just det företaget. 

Marknadsföring är inte enbart reklam. Den bästa marknadsföringen är oftast sådan som köparen lockas av och väljer, fast inte förstår att det egentligen är företaget som haft en strategi som lett till att köparen blivit en återkommande kund. Därför är det bra att försöka hitta sådana strategier, även om det innebär att företaget inte gör någon vinst på en specifik produkt eller tjänst, eftersom marknadsföring på andra sätt oftast kostar pengar ändå.

Mer information

Här kan du läsa mer om:

Från strategi till social kommunikation.

Similar Posts